konkursanbud-gardenstore

 


 Anbud Gardenstore Nordic AB

Bakgrund
GardenStore Nordic AB, 559055-4597, försattes i konkurs den 6 september 2023 varmed Mikael Kubu, Ackordscentralen Stockholm AB, förordnades till konkursförvaltare.
Bolaget har bedrivit försĂ€ljning av trĂ€dgĂ„rdsrelaterade produkter med ett brett produktsortiment omfattande bland annat trĂ€dgĂ„rdsmaskiner, grillar och utemöbler. FörsĂ€ljningen sker bĂ„de med Bolagets egna varumĂ€rken och med vĂ€lkĂ€nda externa varumĂ€rken. Webblager och administration Ă€r belĂ€get i Eskilstuna dĂ€r Bolaget idag disponerar 6 300 kvm lageryta. Bolaget har bedrivit e-handel i Sverige sedan 2017, under 2019 lanserades Bolagets e-handel i Norge och dĂ€refter under 2022 skedde lanseringar i Tyskland, Danmark och Österrike. Majoriteten av försĂ€ljningen sker dock inom Sverige som utgör Bolagets största marknad.
Bolaget har genom att vara en komplett e-handel för allt som rör trÀdgÄrd innehaft en unik marknadsposition. Investeringar omfattande 30 mkr har lagts pÄ utveckling av IT-plattformen och varumÀrken som under högsÀsong genererar en trafik till Bolagets hemsida om över 20 000 besökare per dag. De gjorda investeringarna har resulterat i ett vÀletablerat varumÀrke, vÀrdefull sÀljdata och en plattform med stor potential. Bolaget har detaljerad data som insamlats sedan Är 2017 avseende försÀljning och frÄn senare Är finns Àven lagrad marginalstruktur i olika nivÄer ner pÄ artikelnivÄ.
Avseende Bolagets ekonomiska stÀllning har Bolaget enligt senast upprÀttad Ärsredovisning, rÀkenskapsÄret 2022, omsatt 216 mkr med ett negativt resultat om 48 mkr. För rÀkenskapsÄret 2021 omsatte Bolaget 212 mkr.

FörsÀljningen har primÀrt skett online men Bolaget har Àven en fysisk butik belÀgen i VÀrmdö köpcentrum. Butikssortimenet Àr inriktad mot trÀdgÄrdsmaskiner och grillar med tillbehör. I butiken finns dÀrtill verkstad för service och reparationer av trÀdgÄrdsmaskiner. Vinterförvaring av grÀsklippare har dÀrtill erbjudits.
För mer information om produktsortiment och verksamheten se https://www.gardenstore.se/.

Vid konkursutbrottet pÄgick Bolagets verksamhet som bedrivits med ett 30-tal anstÀllda. De anstÀllda har sagts upp av konkursförvaltaren men arbetar förnÀrvarande kvar under uppsÀgningstid. Konkursboet upprÀtthÄller sÄledes driften av e-handel och butik dÀr utförsÀljning nu sker.
Vad gÀller Bolagets hyresavtal noteras att hyresavtal avseende webblager i

Eskilstuna inte gÄr att överta vilket innebÀr att lagret senast den 5 oktober 2023 mÄste hÀmtas frÄn lagerlokalen.
Vad vidare gÀller hyresavtal avseende butikslokal torde detta vara möjligt att överta vilket dock kan fordra hyresvÀrdens godkÀnnande.

Anbudsförfarandet
Konkursförvaltaren infordrar hÀrmed bud pÄ hela eller delar av Bolagets verksamhet.
Skriftligt anbud, med angivande av belopp i svenska kronor exklusive mervÀrdesskatt, ska vara konkursförvaltaren tillhanda senast den 20 september klockan 17.00 och lÀmnas genom e-post till maria.lansing@ackordscentralen.se. Budgivning kan dÀrefter komma att ske.
Visning av rörelsen hÄlls efter förfrÄgan. FörfrÄgan sker till Maria Lansing per e-post maria.lansing@ackordscentralen.se.

Villkor
Konkursboet överlÄter all egendom i befintligt skick med ansvarsfriskrivning för konkursboet. Det Äligger sÄledes en köpare att genomföra erforderlig besiktning av egendomen i syfte att klarlÀgga exempelvis egendomens omfattning och att
upptÀcka eventuella fel och brister. Konkursboet reserverar sig mot eventuella fel som lÀmnas i denna text, i anbudsbilagor samt i övriga handlingar som tillhandahÄlls i samband med anbudsprocessen. Konkursboet reserverar sig ocksÄ för eventuella skrivfel och eventuella Àndringar som kan komma att ske i förhÄllande till nÀmnda information.

Konkursboet har fri prövningsrÀtt d.v.s. rÀtt att sjÀlv bestÀmma vilket anbud som sammantaget ska anses mest fördelaktigt för konkursboet. Vidare har konkursboet rÀtt till mellankommande försÀljning under anbudsförfarandet, vilket innebÀr att överlÄtelse av hela eller delar av rörelsen kan komma att ske innan utgÄngen av anbudstiden. FörsÀljningsförfarandet kan komma att övergÄ till ett auktionsförfarande.
Ytterligare upplysningar kan erhÄllas vid förfrÄgan per e-post till maria.lansing@ackordscentralen.se.

LÄNK TILL KOMPLETT ANBUDSUNDERLAG