Konkursanbud DAI RESTAURANG

 


 ANBUDSUNDERLAG AVSEENDE DAI RESTAURANG AB

Dai Restaurang AB i likvidation, 556728-8468, i konkurs

Dai Restaurang AB i likvidation (”Bolaget”) försattes i konkurs vid Södertörns tingsrĂ€tt den 17 april 2024 varvid undertecknad advokat Jakob Callmander förordnades till konkursförvaltare. Bolaget har bedrivit restaurangverksamhet under namnet Grand Palace pĂ„ VĂ€stra FinnbodavĂ€gen 4, strax utanför Stockholm.
Grand Palace har serverat matrÀtter frÄn det taiwanesiska köket i över 20 Är till middagsgÀster och för avhÀmtning. Bolaget har innehaft ett serveringstillstÄnd, bland annat för servering av taiwanesiska viner. Restauranglokalen Àr uppdelad i en större matsal, anpassad för bÄde allmÀn middagsservering och eventbokningar, och ett antal avskilda rum, anpassade för mindre sÀllskap.

Bolaget hade en anstÀlld vid konkursutbrottet som arbetade som kock i restaurangen.

Bolagets tillgÄngar bestÄr i huvudsak av restauranginventarier och den rÀtt till kundorder som Bolaget mÄ ha. Bolagets kundorder avser gruppbokningar som gjorts i samarbete med sex olika resebyrÄer. Samarbetat har bestÄtt i att resebyrÄerna erbjudit större turistgrupper sÄ kallade vouchers vilka brukats som presentkort pÄ Grand Palace. Bolaget har dÀrefter fakturerat respektive resebyrÄ för varje inlÀmnad voucher. Konkursboet kan ej lÀmna nÄgra garantier betrÀffande kundorder eller samarbete med resebyrÄer. Intressenter uppmanas att sjÀlva kontakta respektive resebyrÄ för att försÀkra befintliga kundorder. Det kan finnas inventarier som Àr infogade i byggnaden vilket gör att de inte kan separeras utan skador pÄ fastigheten/byggnaden varför sÄdan egendom inte ingÄr i en överlÄtelse av verksamhet eller inventarier, om verksamheten flyttas till andra lokaler.

Konkursboet tar inte nÄgot ansvar för de uppgifter som förekommer i anbudsunderlagets bilagor och kommer inte att kunna lÀmna nÄgra garantier dÀrom vid en försÀljning dÄ boet endast har begrÀnsad kunskap om Bolagets verksamhet och tillgÄngarnas beskaffenhet. Materialet Àr insamlat i konkursens inledningsskede och kan innehÄlla fel och/eller brister varför en köpare har ett mycket lÄngtgÄende undersökningsansvar. Konkursboet ansvarar inte för nÄgra som helst fel och/eller brister.

Visning av vad som omfattas av försÀljningen, i den mÄn det Àr möjligt, samt erhÄllande av ytterligare information kan ske efter förfrÄgan och efter överenskommelse med konkursförvaltningen.

Verksamheten kommer överlÄtas under kortfattade och enkla överlÄtelseavtal som i princip inte Àr föremÄl för förhandling. Konkursboet lÀmnar inga garantier och friskriver sig frÄn och fel och eller brister.

Konkursboet infordrar hÀrmed anbud pÄ hela eller del av rörelsen. Anbud, som skall vara konkursboet tillhanda senast kl 12.00 mÄndagen den 6 maj 2024, skall vara skriftliga och skickas per post per e-post till jakob.callmander@fylgia.se. Fri prövningsrÀtt förbehÄlles liksom rÀtten att sÀlja tillgÄngar under hand utan att anbudstiden gÄtt ut. Alla inkomna anbud kommer konkurrensutsÀttas och i princip sker ingen sluten budgivning.LADDA NER KOMPLETT ANBUDSUNDERLAG SAMT BILAGOR